8 Maanden


8 maanden woont Mira alweer samen met ons! Wat vliegt de tijd en wat leren wij toch veel van haar.


Je ziet wel 100% dat je niet in de eerste 3 maanden al kan zeggen “mijn hond is zus en zo”. De honden met een flinke rugzak vooral de volwassen honden, die al jaren in een afschuwelijke shelter zitten en ook echt 0.0 kennen van de wereld. Dat kan zelfs nog per dag veranderen, per uur hoe ze ineens reagerenop iets. Iets wat ze al vanaf dag 1 kennen en dan toch… hopla ineens na 4 maanden, een gekke reactie erop. Meestal zien wij als mens dat niet eens. Die subtiele veranderingen.

Ik druk echt nogmaals op je hart. Denk er echt goed over na of je een volwassen rescuedog wil nemen. Mira gaat hier nooit meer weg. Maar bv op dit moment. Na 8 maanden kunnen we om de 1 of andere rede opnieuw beginnen met het vertrouwen te verkrijgen tussen Mira en Stephan.


Dat zou je toch niet verwachten als je deze foto ziet van een, maand of 2 of 3 terug. Waarom???? Geen idee. Vermoedelijk hebben wij een subtiele verandering gemist. Het is niet ernstig maar niet leuk voor alle partijen.

Daar en tegen maakt Mira sinds vorige week ook een ENORME positive verandering door. Lopend naar de hei. Het is “maar” 600m. Maar voor een hond die 4 jaar maar een mini wereld had en nooit ergens kwam… is dit echt een overwinning. Zeker omdat we over een druk fietspad moeten die ook over het spoor gaat. Helaas is daar geen stoep dat is voor meer mensen vervelend met bv een kinderwagen ofzo. Maar Mira weet dat exact 10m na het spoor de hei is. Ze sleurt mij er zowat heen hahaha. Dan doe ik nog wel en extra tuigje om voor de zekerheid. Want tot nu toe nog mazzel gehad dat we niet voor het spoor hoeftte te wachten….

Haar anti-ontsnappingstuigje past ze niet meer, hahaha. Gelukkig hebben we nog een gewone en op de hei mag deze lekker af. En op de hei kan ze op een ruimtelijk gebied, rustig vertrouwen in de mensen krijgen en lekker rondsjezen. Ze gaat dus gewoon lekker los! Met andere honden geen probleem. Wel aan de lijn maar dat is ook vaak met “normale” honden zo, dat ze wat feller aan de lijn zijn.


We zijn paar dagen achter elkaar geweest maar dat was een beetje to much. Want leuke dingen geven ook stress. En heb sinds 10 jaar niet meer zo veel gewandeld. Ik loop ook exact 8 maanden zonder stok, puur door Mira. En ik had de rust ook even nodig. Zaterdag gaan we weer…
Maar het geeft ons zoveel vrijheid dat we kunnen gaan wanneer we willen en niet met de auto hoeven te gaan. Ik zelf heb geen rijbewijs. Dus altijd afhankelijk van anderen.


Dus, zoals je leest, het kan elke dag anders zijn en zelfs als je al 8 maanden verder bent. Doe nieuwe dingen maar kijk en luister naar je hond! Ga niet door sleuren als ze niet willen…. ze moeten het zelf willen. Je stuurt ze alleen… meer niet…

Zoals in een vorige blog al gezegd. Een hond domineert jouw niet, de hond wil jouw juist pleasen. Maar deze volwassen rescuehonden hebben meer rust en tijd nodig.

Poot van Mira en een groet van ons!

Please follow and like us:
error1
Tweet 20
fb-share-icon20