Overwinningen en stapje terug


Tjonge, wat is ze toch lief en doet ze het zoooooo goed! Ze springt al op als Stephan thuis komt en kan niet wachten tot wij samen op de bank zitten, dan komt ze erbij. En vooral eerst bij Stephan liggen en knuffelen. 

Stapje terug
Het naar buiten gaan via de voordeur ging zo ongelooflijk goed en ineens wilde ze niet meer via de voordeur naar buiten. Vermoedelijk dat ze geschrokken is van een geluid, die wij niet eens meer waarnemen. Het ging ontzettend goed, ze liep steeds voor ons uit, de voordeur uit… dus wat het precies is… zullen we nooit weten.

Goed op je hond letten
Het is dus zaak om daar direct even over na te denken, wat doet ze en waarom en hoe reageert ze. Is ze boos of angstig.
Dus we hebben daarop geanticipeerd en dat werkt goed! Want haar al slepend de deur uit trekken, daar wordt niemand vrolijk van en de kans bestaat dat ze dat een hersenblok krijgt en niks meer oppikt en in die angst blijft hangen en dat wil je niet. Je wilt juist dat ze blij wordt en rust heeft. 

Oplossing
Gelukkig kunnen we ook achterom, de tuin en dan direct het grasveld op. De voorkant is idd iets drukker qua verkeer en stoep voor de deur.  Wonderingswaardig, staat ze bij de achterdeur te kwispelen en wil ze naar buiten! 

Overwinning
Dus met een stapje, via de achterkant weer een enorme stap vooruit want…. ineens ging ze dollen. Dat was zo leuk. Aan de 10 meter lijn, heeft ze “vrijheid” en sleurt ze jouw niet direct mee en rennen en springen. Jouw uitdagen met de voorpoten op de grond en rondjes rennen. Dat was zooo leuk om te zien. Uiteindelijk krijgt ze door de rust haar energie weer terug.  

En tot onze zeer blijde verrassing, deed ze dat zelfs met Stephan smorgen’s vroeg. Hij laat haar uit voordat hij naar zijn werk gaat. Dat is echt zooo leuk! 

Schrikken
Het schrikken van geluiden in huis wordt minder, ze herpakt zich nu een heel stuk sneller.  En dit soort honden moet je niet dwingen… ze schrok van mij toen ze wilde eten in de keuken, toen er in een vork in de wasbak viel. Dus we zijn weer terug bij af met de locatie van het eten geven. Maar dat is echt niet erg. 

We hebben liever dat ze eet en drinkt en tot rust komt dan dat ze gedwongen wordt iets te doen en daardoor in de stress schiet. Dus we beginnen gewoon opnieuw met de bakken verplaatsen.  

Al met al meer overwinningen dan stappen terug! Wij hebben alle de tijd van de wereld! 

Poot van Mira en een groet van ons

Please follow and like us:
error1
Tweet 20
fb-share-icon20