Valkuil + tips


Dit gebeurt bijna altijd met een rescuehond, die op latere leeftijd , een gouden mand krijgt. Ze zitten zo vastgeroest in wat ze kennen en wat ook 100% logisch is.


Bezitterigheid
Ook wij zien het nu ineens en dit is geheel mijn ( Diana) eigen schuld.

Waarom?
Ik ben de hele dag thuis en het meeste met haar bezig. En Stephan werkt keihard voor ons en is lange dagen van huis.
En sinds 2 a 3 weken, ontdekte ik dat Mira daar gaat liggen waar haar kleed ligt. Dus ik vind het leuk als ze meer bij ons ligt. Dat was niet zo handig van mij bedacht.
Want dit betekende voor Mira dat ze dichter bij mij ligt en dus met de kont naar mij toe en met de tanden andere kant op.


En dit resulteerde nu tot 3x toe aan gegrom en gesnauw naar Stephan toe. Niks ernstig nog.
Terwijl er 100% niks gaande was, hij was zelfs lekker aan het spelen of kroelen met haar of zelfs helemaal niks aan het doen. Maar…. ik zit er bij….
En ja als we even gedag kussen, staat ze er bij. Dat is dus je rooie vlag al. Gebeurt er dit?? Dan meteen onderstaande actie ondernemen! Dat is waar ik bij verzuimd heb. Je ziet het als een spelletje ( wat grappig, dat ze dat doet, net een kind). FOUT gedacht! Dom dom dom… maar zolang je welwillend bent en bereid bent om er iets aan te doen… kom je echt al een heel eind.Dit heeft niks met dominantie te maken… een hond is niet bezig met een wereld te veroveren en om jouw te veroveren. Een hond is bezig om bij de roedel te horen. Ze heeft gewoon door “oh als ik bij Diana ga liggen dan aait ze mij”.. Hetzelfde als een klein kind, tijdens jouw gesprek met een volwassene, stilletjes bij je komt zitten en automatisch sla je er een arm om heen of een aai over de bol. Ja, het is echt hetzelfde… je geeft aandacht wanneer de ander het wil.


Ik geef dus te veel aandacht want ik doe iets wanneer het Mira uitkomt en niet wanneer het mij uitkomt, ik leg idd mijn werk neer als ze eraan komt, dat moet ik afleren, , zelfs tijdens het tikken van dit bericht… voel ik dat ze onder het buro mij aantikt voor aandacht. Ze is niet zielig meer en Mira kan nu genieten van haar leven, ik moet gewoon weer even streng maar vriendelijk laten zien dat ik de alpha ben en dat ik bepaal wanneer er iets gebeurd. Niets meer en niks minder. En dat is best lastig trouwens met dat mooie snoetje van haar.

Hier trappen we toch allemaal in?! In dit lieve koppie, die echt geen kwaad in de zin heeft.

Gelukkig zien we het op tijd en kan ik er wat aan doen. Eigenlijk heel simpel.
Diana: moet strenger ( wel rustig) zijn en eigenlijk mijn eigen plek weer in gaan nemen en laten zien dat ik de alpha ben en niet andersom.
Stephan: Op de momenten dat hij thuis is, dat is onze valkuil, Diana is altijd thuis. Dan gaat Stephan haar eten geven, uitlaten e.d.

Zoals je ziet, het is niet altijd rozegeur en manenschijn. En op het moment dat je info gaat zoeken, zoals wij deden… dan ben je toch alweer bezig om een beter baasje te worden van je rescuedog omdat je je hond een fijn leven wilt geven met zo min mogelijk stress. Dus het is echt niet raar of wat dan ook…. Schaam je niet!
Let op, dit werkt niet binnen 24 uur!!
Je moet er altijd aan blijven werken en erop letten!


Het is zeker geen falen, het is ervaring opdoen… je kan niet alles weten.

Hopelijk heb je er wat aan!

Please follow and like us:
error1
Tweet 20
fb-share-icon20