Wat een avontuur


Ook een buitenlandse hond moet geënt worden en eens nagekeken worden. Onze dierenarts komt ook aan huis en we hadden het idee dat dat misschien wel fijner was. Helaas, er kon net een enting in en dat was het…. algehele checkup was geen doen. En we wilden toch graag dat ze even goed nagekeken werd omdat ze last had van haar oren en nogal lange nagels had. We hadden bewust gewacht tot ze wat langer bij ons was. Zolang er geen noodzaak was.


Dat werd toch nog een ritje naar de DA afgelopen zaterdag en dan een roesje voor Mira zodat ze goed nagekeken kon worden. Ze kreeg een hele kleine dosis omdat men niet van te voren haar hart kon luisteren e.d. Maar de dosis was perfect. Ze hebben alles, snel en correct gedaan. Helemaal gecheckt, oortjes waren prima en schoon, helemaal niks mis mee… vermoedelijk dan beetje oorsmeer wat vervelend was. Pedicure gehad, gebit gecheckt. Alles prima.

Mira is best zwaar en haar vacht enorm glad haha en niet te tillen hahaha. Dus ze lag op een warmtemat op een dekentje… en zoooooo zielig…
Hier werd ze weer langzaam wakker.


Zo zielig maar zo blij om ons weer te zien…. Ze snapte er niks van en dit zijn natuurlijk immens veel prikkels voor een getraumatiseerde hond zoals Mira. Ze was ook echt beetje kribbig wat ook echt te begrijpen is. En zoals altijd….. ze moet helemaal niks….


Zondag was ze ook nog haar roes aan het uitslapen. Deze week doen we rustig aan want het vuurwerk begint hier ook weer…. Maar al een stuk actiever en konden weer een klein rondje lopen. En gister begon ze alweer te spelen en lekker te klieren….

TIP:
Email de dierenarts het verhaal en het gedrag van je buitenlandse hond. Als je hond bv beter met vrouwen om kan gaan vraag dan om vrouwerlijke arts en assistent. Leg ze goed uit wat ze wel en niet moeten doen om je hond te benaderen.
Waarom emailen? Dan kunnen ze het rustig nalezen en kan het in het dossier. Ik heb zelfs de link van deze blog meegegeven. Hoe minder prikkels voor je hond, hoe beter de ervaring. Zo, heb jezelf ook meteen naslagwerk zoals ik bv doe met dit blog.


Wat is ze toch een dappere dame…. en zo lief!!!! En zo dankbaar en daar doe je het voor.

En echt zo goed verzorgd door MobiDierenarts Harderwijk , een erg fijne , jonge praktijk! Wij hebben vertrouwen in deze dames! En gewoon ook fijn dat ze aan huis komen. En maandag hebben ze nog even gebeld om te checken hoe het met Mira was. Geweldig fijn!

Een poot van Mira en een groet van ons

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon
Tweet 20
fb-share-icon20