3 maanden


Vandaag  is Mira exact 3 maanden bij ons. En wat een avontuur was dit al… 

Heb je d'r weer met die camera.....
Heb je dat gekke mens weer met die camera….

Van extreem angstig voor alles en iedereen tot een redelijk goed meelopende en blije hond aan de lijn en binnen en echt veeel minder angstige lieverd. Ja, mannen vind ze nog wel een beetje eng. Toch knuffelt ze graag met Stephan en ze geeft zelfs een kleine kwispel als hij thuis komt. Krijg ik niet eens van haar hahaha. 

Het meelopen aan de lijn gaat steeds beter…. de blauwe lijn hangt slap en eigenlijk gebruiken we alleen de geel/blauwe lijn… 

Van de week was er weer flink was wind/storm en vorige keer met de storm Februari of Maart, ik weet niet meer wanneer dat was. Mira helemaal in paniek, zelfs ’s nachts verstopte ze zich en deze week, liep ze gewoon mee naar buiten en bleef gewoon op haar slaapplek snachts. Niks aan de hand! Goed he. 

En ik loop dus precies 3 maanden zonder stok! Dankzij Mira. 
En wat is ze enorm positief veranderd, ze begint steeds meer los te komen en zelfs een beetje  te spelen. Wandelen gaat steeds relaxter en leuker.  Eten nog steeds prima…  Zelfs het contact met Stephan steeds wat beter maar dat kan nog wel wat langer duren. 

Het tuigje vind ze 3x niets maar we gaan echt niet zonder, ze schrikt soms zo erg, dat ze idd bijna uit haar halsband glipt.  Gelukkig wordt het schrikken minder… en achter ons tuin ligt direct een groot grasveld en daar gaan we vaak sávonds rondjes rennen aan de 10m lijn en alleen halsband dat gaat echt super goed. Dus wie weet kan het ooit eens aan een normaal tuigje maar voorlopig nodig niet. 

Ze gaat wel zelf bij Stephan haar avond knuffel halen, elke avond, dan wirmt ze zich tussen ons in en schuif ik maar op…. (met alle plezier) en dan is het papatijd hahaha. Echt erg hahaha. Dat zeiden we bijna nooit met al onze dieren niet en bij haar is het echt “Ga maar naar papa toe of naar mama” whahahaha. Ze gaat zelf naar hem toe en zoekt hem ook. Dus dat gaat ook super goed! 

En wat ze nu steeds vaker doet. Dan komt ze bij je zitten, rechtop en leunt tegen je aan en dan haar hoofd beetje schuin naar beneden en dan moet je even knuffelen, als een  kleuter die even onder moeders paraplu wil……. Mijn hart stroomt dan zo over van liefde! 

Met de Nederlandse honden hadden we dat ook wel maar dat is echt wel anders… deze zijn vaak toch wat meer gewend en soort van opgevoed. Knuffelen deden we altijd maar ergens… is dit anders… intenser…. 

Wij zijn zo blij met haar en dit gaat echt helemaal goed komen. Wat ons betreft, match made in heaven
Hopelijk geldt dat voor Mira ook… Denk het eigenlijk van wel anders reageert ze niet zo. 

Ik denk dat jullie redelijk op de hoogte zijn nu van de afeglopen 3 maanden en we gaan gewoon door bloggen. Mira heeft zelfs een TikTok account hahahaha Miradehond21 Een poot van Mira en een groet van ons

Please follow and like us:
error1
Tweet 20
fb-share-icon20