Hoe het begon met Mira – deel 3


Hoe het begon met Mira – deel 3

 

 

Mira
We hadden Mira dus opgehaald. Laten we echt eens eerlijk zijn, ook al heb je ervaring met diverse honden met al hun verschillende rugzakjes en karakters. Het is blijft ontzettend spannend.
En de eerste week was best heftig.  Want de hond moet jou leren kennen maar jij moet de hond ook leren kennen.

Neem je tijd
Mira is erg angstig voor mannen. Laat ik nou een betonsloper van 2 meter 2 in huis hebben 😂  Wat wij wel ondervonden hebben met alle honden of het nu een pup was of een goed opgevoede hond die herplaatst moest worden.  Rust is de eerste paar weken gewoon PRIORITEIT!  Alleen zoals bij mensen ook vaak het geval is, bij stress, slaap je niet.  Dus dat was een dingetje. Ze hing meteen aan mij en dat is echt niet erg. Eerst rust en vertrouwen opbouwen en daarna ga je heel voorzichtig een stapje verder en let op… soms is dat stapje verder echt nog te snel… doe dan ALSTUBLIEFT een stap terug. Geef de hond ook een kans en laat de hond in zijn waarde en geef het de tijd…  Dit was met Mira echt het geval.

Band bouwen
Ik heb ruim een week beneden bij haar geslapen en toen merkten wij dat ze teveel aan mij hing en mij ging claimen. Nee, dit is zeker geen dominatie maar “zich veilig voelen”.  Ik was haar veilige haven en al het andere was eng. Omdat ik 24/7 in haar buurt ben. Toen gingen we samen beneden slapen want Mira durft de trap niet op. Dat werkte al een stuk beter. Uiteraard zijn wij dat ook gaan afbouwen. En met een Cleverdog camera, haar eerste paar nachten geobserveerd en wat blijkt… ze kauwt graag nog even op een botje, als wij naar bed zijn. En daarna gaat ze slapen.

En neem het advies aan, van de vereniging/stichting/gedragsdeskundige en doe er ook echt iets mee, maar alles in de tijd van de hond, niet in jouw tijd maar in de tijd van de hond!
Ook wij hadden tips gekregen, die we toepastten maar in de praktijk toch net even anders werkte en dat is niet erg want je moet toch ergens beginnen. Je begint namelijk op 0 met de hond. En in het geval van Mira, 3 jaar waar we niks vanaf weten…

Uitlaten
En als Stephan thuis kwam van het werk “haalden” we hem op vanaf de parkeerplaats. Zodat ze ziet dat we samen naar binnen gaan en Stephan ook hier woont. Door de vrieskou hadden we het “geluk” dat hij 2 dagen vrij was en dit kwam echt super goed uit want dan kon hij een band opbouwen met Mira.
En hij ging haar sávonds uitlaten en voor de avondklok ingaat, loop ik ook nog mee. Dus ik loop overdag met haar alleen en ’s avonds en in het weekend gaan we samen en na de avondklok, loopt Stephan met haar.

Volgende week deel 4

Please follow and like us:
error1
Tweet 20
fb-share-icon20