Wat doet ze het goed


Huishoudelijke mededeling: Ik ben nog bezig om deze blog beetje op te leuken. Sorry als het soms erg rommelig oogt haha.


Wat doet ze het toch goed!!! Onze trots , ons hondenkind.
We gebruiken trouwens geen speciale feromonen halsband meer of pillen. En het lijkt er alleen maar op vooruit te gaan.

Ze wordt speelser en gezelliger en durft steeds meer….
Nu vooral aan het trainen om ons rondje, met echt serieus maar 30 meter uit te breiden. Dat is al heel wat , want dat betekend oversteken, vreemde stoep en weer oversteken maar dit gaat steeds beter want ze herkent het alleen nu ander uitzicht…. Dus we proberen op die manier haar wereld langzaam te vergroten zonder dat ze uit haar vertrouwde omgeving wordt gehaald. En op die manier straks de echte ( basis) ronde te kunnen lopen. Maar ik denk dat dat pas iets is voor over een jaar…

Ze begint wat vaker te snuffelen aan de struiken aan die kant en is ietsjes rustiger dan eerst en je ziet dat ze het herkent… dat lijkt te werken en af en toe, de gewone ronde, andersom lopen, dat is ook al reuze spannend… maar ook wederom, herkenbaar, alleen andersom

Ik zie een patroon in de foto’s hahahaha


Alleen als het hard waait zoals nu, vind ze het eng, als er dan windvlaag komt en die schud even aan een tak van een boom… en hard kletterende regenbuien vnd ze ook niks, laat staan onweer. Maar ook dat is stukken minder dan 6 maanden geleden. Dit zal vermoedelijk nooit over gaan. Geeft niks.

Tip:
Zorg dat je een camera binnen hebt, voor de nachten of als je even weg bent. Dan kan je op afstand zien wat ze doen en daarop inspelen. Dan kan je dus beter inschatten wat jouw rescue dog nodig heeft omdat je de exacte bewegingen ziet en eventueel hoort wat ze doen.

Mira durft de trap niet op, ze mag onze slaapkamer in maar qua onweer of regen en wind, is dat sowieso geen fijne plek voor haar…. dus beneden uiteindelijk toch beter. En daardoor kan ik ’s nachts rustig even via de camera kijken wat ze doet en daarop reageren als het nodig is, dit geeft mij ook weer rust.
Zoals afgelopen nacht ook even bij haar gezeten i.vm. met de harde regenbuien… En dat vind ze fijn. Puur dat er iemand is…. binnen 5 minuten ligt ze dan tegen mij aan te slapen. Dat is alles wat ze wil.Dus ja, nog steeds, onze beste keuze ooit!!!

Poot van Mira en een groet van ons.

Please follow and like us:
error1
Tweet 20
fb-share-icon20